Information till alla villaägare i Ljungskogen.

Med anledning av den ansökan som inkommit gällande byggande av en 60 meter hög mast i anslutning till vattentornet vill vi informera om följande.

Vägföreningen förvaltar mark åt ägaren AB Ljungskogens Strandbad (Bolaget) i området, men vi i föreningen äger ingen egen mark. Bolaget har varit i kontakt med kommunen och följer ärendet på nära håll.

I kungörelsen som presenterades bland annat i Sydsvenskan häromveckan så angavs fredagen den 12:e april som sista dag för att lämna in svaromål i ärendet. Detta är förvisso korrekt, men ärendet tas inte upp i kommunen förrän i mitten av maj. Därav har inte Bolaget lämnat in någon skriftlig erinran men Bolaget står i ständig kontakt med kommunen i frågan och kommer att agera vid behov.

Ärendet är fortfarande öppet och vi återkommer med mer information så fort vi vet mer.

När det gäller vägarna så har dessa kantskurits och vår entreprenör har också lagat håligheterna på våra grusvägar. Inom kort kommer man att skrapa vägarna och lägga ny grusbeläggning på toppen.

Vatten och avlopp har varit väldigt mycket i fokus under hösten och vintern. Nu har vattennivåerna sakta men säkert börjat sjunka men det kan fortfarande vara en del färre problem som vi försöker åtgärda. För att förbereda oss för nästa höst och vinter så har vi tillsammans med konsulter inom området startat ett arbete där vi önskar svar på lämpliga åtgärder för framtiden och med längre tidshorisont. Så fort detta förberedande arbete är klart så återkommer vi med mer information.

Vänliga hälsningar

Ljungskogens Vägförening