Ombyggnation Storvägens busshållplats

Det planeras en ombyggnation av området kring Storvägens busshållplats och vägföreningen har mottagit nedan information från Vellinge kommun. Vid frågor vänligen vänd dessa direkt till kommunen.

Bakgrunden är att Skåneexpressen 15 trafikerar hållplatsläget och ska följa samma koncept som övriga hållplatser där Skåneexpressen 15 trafikerar.

Kort sagt består ombyggnationen av 3 delar.

  1. Själva hållplatsläget. Detta genomförs av Vellinge kommun på Trafikverkets räkning. Plattformen förlängs och växer något österut. På så vis har Skånetrafiken möjlighet att anlända med 2 bussar utan att hindra trafik i korsningen.
  1. Själva Storvägen – föreslås av projektet att vägen breddas något och möjliggör en separat högersväng ut från storvägen. Projektet driver även frågan att signalen ska justeras så att högersvängande ut från Storvägen kan köra när det är vänstersvängande från väg 100 in på Storvägen. Ett separat högerfält innebär också att fler bilar kan ”magasineras” utan att påverka vänstersvängande /raktfram körande.
  1. Parkeringsplatsen – skolfastighet – gestaltas om för att möjliggöra bättre dragning av gång- och cykelväg och öka antalet cykelparkeringar. Det blir inga pendlarparkeringar. Detta ska samordnas av projektet med fastighetsansvariga.

Detta är alltså inte en färdighandling utan ett underlag för att stämma av och informera om att det har påbörjats ett projekt.

Projektet är avgränsat enligt bifogade handlingar

Handling M-30-1-101 är senare än presentationen. Så vid skillnader gäller handling M-30-1-101 förre presentation.

Det kommer att tillföras belysning (enskilda gångstråk och i väderskydd för cyklar). Det finns inte färdigt förslag för belysningen men med tanke på att Storvägen inte är belyst så kommer kommunen vilja hålla belysningen låg.

Mvh

Styrelsen i Ljungskogens vägförening