Information till alla villaägare i Ljungskogen

Med anledning av de höga vattennivåerna på området så får vi i Vägföreningen en del frågor om vad vi som förening gör för att hålla nivåerna i schack.

Vägföreningen jobbar aktivt med frågan och har haft vår entreprenör regelbundet i området för att spola ledningarna till och från de två pumpstationerna som finns nere i Ljungskogen. Utöver det har entreprenören dessutom lagat utloppet vid stranden fyra-fem gånger under vintern.

Torsdagen den 8:e februari upptäcktes det att ena pumpstationen nere vid Östra Strandvägen fungerade dåligt och en spolbil rekryterades för att tömma ledningarna. Det gjorde att pumpen kom i gång i full kraft igen, men tyvärr bara för några timmar. I fredags upptäckte vi nämligen att den var helt trasig och att den måste bytas ut.

Det har gjort att Vägföreningen agerat. Vi har beställt en ny pump och den kommer i drift redan i morgon, tisdag, och ersätter den gamla och uttjänta pumpen. 

Dock finns det en faktor som vi knappast kan påverka och det är givetvis vädret. Det har varit oerhörda mängder nederbörd de senaste veckorna. Har det inte varit snö med efterföljande smältvatten, så har det varit mycket regnande. Det generella vattenståndet i våra närliggande hav är dessutom väldigt högt och det påverkar givetvis också nivåerna på vårt område.

Vänliga hälsningar

Ljungskogens Vägförening