Våra vägar

Stora insatser gällande alla grusvägar har skett sedan 2012. Det finns tre olika slitagenivåer som påverkar hur vägföreningen jobbar med underhåll av beläggningen. Vägarna underhålls enligt styrelsens årsplan, med extra insatser efter behov.

Årliga anvisningar för parkering i Ljungskogen, inklusive en karta över vilka vägar som patrulleras av anlitat parkeringsbolag finns under fliken ”Nyheter”.

I området gäller högerregeln: https://www.youtube.com/watch?v=dGIkdxbpluU

Vägföreningen jobbar dessutom med olika aktiviteter för att se över hastigheten på våra vägar. En flyttbar hastighetsskylt som registrerar hastigheten har köpts in, använts på flera vägar och flyttas runt i området för återkommande mätningar.

NTF Sydost gjorde på uppdrag av Vägföreningen i april 2015 en mätning av hastigheterna i Ljungskogen. Hastighetsdisplayer ställdes ut på Storvägen, Kinells väg och Västra Fasanvägen under en vecka. Snitthastigheten var glädjande nog 30 km/h på samtliga vägar men hastighetsöverträdelser gjordes av drygt 70 % av alla fordon. Den högsta uppmätta hastigheten var 100 km/h på Kinells väg kl 20 den 1 april. Ett aprilskämt, måntro?

NTF:s slutsats och rekommendation var att i första hand fortlöpande informera de boende om rådande hastigheter i området, samt betona betydelsen för trafiksäkerheten av att hålla tillåten hastighet.

NTF:s rapport i sin helhet finner ni här.

%d bloggare gillar detta: